Weefweek

Achterhoekse weefweken

Maandag 20 t/m 24 mei 2024 VOL
Maandag 1 t/m vrijdag 5 juli 2024 VOL
Maandag 29 juli t/m 2 augustus 2024 VOL
 

huis1

De Achterhoek: een streek met bossen, land- goederen, kastelen, beekjes en pittoreske dorpen. Vrijwel nergens is de afwisseling in landschap zo groot als hier. Fietsen in de Achterhoek is genieten van historie, natuur en prachtige fietspaden. Daarom is dit een prima streek om een weekje ongestoord te gaan weven, en waar men na cursustijd ook kan genieten van de omgeving.

In het buitengebied van Aalten is handweefatelier ‘De Rozengang’ gevestigd. ‘De Rozengang’ organiseert drie weefweken. Per week kunt u zich inschrijven. Het uitgangspunt is het verzorgen van een heerlijke week waar u in alle rust en in uw eigen tempo de beginselen van het weven onder de knie kunt krijgen of uw bestaande kennis uitbreiden.
In het atelier, waarvan u enkele foto’s kunt bekijken op onze website, bevindt zich een groot aantal weefgetouwen die ter beschikking van de deelnemers staan.

De weken worden ingevuld naar de wensen van de deelnemers.

Men krijgt de beschikking over een weefgetouw of weeft op een eigen meegebracht weefgetouw, en in overleg wordt bezien welk product er geweven gaat worden.
Zowel beginners als gevorderden kunnen zich voor een week opgeven. Beginners krijgen dan les in het opzetten van een getouw, de beginselen van eenvoudige weeftechnieken, zoals linnenbinding en keperbinding, zowel in theorie als praktijk. Deelnemers die al eerder geweven hebben en meer gevorderd zijn kunnen zich onder begeleiding uitleven met andere bindingen.

Vraag naar de mogelijkheden.

Het ligt in onze bedoeling dat u naast het weven een aangename week heeft in de Achterhoek.

Opties
De omgeving leent zich uitstekend voor wandel en fietstochten. Wij hebben diverse routebeschrijvingen in het atelier liggen.
Ook diverse excursies zoals bijvoorbeeld een bezoek aan het textielmuseum in Bocholt behoort tot de mogelijkheden. Een en ander afhankelijk van het aanbod in die maand en natuurlijk in overleg met de deelnemers. De eerste dag zal worden besproken met de deelnemers waarvoor belangstelling is.
– Overnachten: In onze tuin is gelegenheid tot kamperen met tent tegen geringe vergoeding. Gebruik van toilet en douche is mogelijk.
– In de omgeving zijn voldoende overnachtingsmogelijkheden (B&B).
– Optioneel zijn er mogelijkheden uw ontbijt en diner te verzorgen.

Lestijden
De cursus wordt gegeven van 9.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17.00 uur.
Lunch van 12.30 tot 13.30 uur.
Verder is het mogelijk voor en na deze tijden in het atelier dat tot 21.00 uur open is, op eigen gelegenheid verder te weven.

Prijs
De deelnemersprijs voor een week weven is € 380,00.
In deze prijs is begrepen: gebruik van een weefgetouw en gereedschappen, koffie, thee en uitgebreide lunch.
– Optioneel is het mogelijk aan te sluiten bij een drie-gangen diner.
– Gebruik van garens van de Rozengang wordt per verbruikt gewicht afgerekend. U kunt natuurlijk ook uw eigen garens meenemen.
– Indien u uw weefsel niet af krijgt wordt de gelegenheid geboden deze af te maken, in overleg te bepalen dagen, tegen een vergoeding van € 17,50 per dagdeel.

Aanmelden
Aanmelden kan telefonisch, schriftelijk of per e-mail.
U ontvangt vanaf eind februari een factuur van 50% van de weekprijs die u binnen twee weken dient over te maken. Uiterlijk twee weken voor aanvang van de weefweek ontvangt u een factuur voor de rest van het bedrag.
De week gaat alleen door bij voldoende deelname.

Inlichtingen
Voor meer inlichtingen kunt u zich tot ons wenden per telefoon: 0543 76 9002 of 06 23 12 9659 of per email naar rozengang@rozengang.nl.